Benutzer-Werkzeuge

Webseiten-Werkzeuge


pyrus_communis_l

Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen angezeigt.

Link zu dieser Vergleichsansicht

Beide Seiten der vorigen Revision Vorhergehende Überarbeitung
pyrus_communis_l [2016/05/16 09:53]
andreas
pyrus_communis_l [2019/02/03 16:09] (aktuell)
andreas
Zeile 26: Zeile 26:
 [Attractants from Bartlett pear for codling moth, Cydia pomonella (L.), larvae., Knight, A.L., Light, D.M., Naturwissenschaften,​ 88(8), 2001, 339-342] [Attractants from Bartlett pear for codling moth, Cydia pomonella (L.), larvae., Knight, A.L., Light, D.M., Naturwissenschaften,​ 88(8), 2001, 339-342]
  
-{{:​pyrus_communis.jpg?​500}} \\+"In 15 commercial Bartlett pear brandies ethyl (E,​Z)-2,​4-decadienoate and (E,​E)-2,​4-decadienoate eliciting a pear-like aroma showed a reasonable correlation of their concentrations with the overall aroma quality."​ \\ 
 +Important aroma components (high Flavor Dilution (FD) factors) were e.g. (E)-β-damascenone,​ ethyl (S)-2-methylbutanoate,​ and 2-phenylethanol. \\ 
 +[Willner, Bianca, Michael Granvogl, and Peter Schieberle. "​Characterization of the key aroma compounds in Bartlett pear brandies by means of the sensomics concept."​ Journal of agricultural and food chemistry 61.40 (2013): 9583-9593] 
 + 
 +{{:​pyrus_communis.jpg?​600}} \\
 Masclef, A., Atlas des plantes de France, vol.2, t.111 (1890) \\ Masclef, A., Atlas des plantes de France, vol.2, t.111 (1890) \\
 [[http://​plantgenera.org/​species.php?​id_species=857515]] [[http://​plantgenera.org/​species.php?​id_species=857515]]
 +
 +
 +{{http://​www.botanische-spaziergaenge.at/​Bilder/​Konica_3/​PICT3187.JPG}} \\
 +Pyrus communis \\ © Rolf Marschner (2006),  ​
 +[[http://​botanische-spaziergaenge.at/​viewtopic.php?​f=411&​t=1242| www.botanische-spaziergaenge.at]]
pyrus_communis_l.txt · Zuletzt geändert: 2019/02/03 16:09 von andreas