Benutzer-Werkzeuge

Webseiten-Werkzeuge


lactuca_sativa_l

Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen angezeigt.

Link zu dieser Vergleichsansicht

Beide Seiten der vorigen Revision Vorhergehende Überarbeitung
Nächste Überarbeitung Beide Seiten der Revision
lactuca_sativa_l [2015/06/13 11:38]
127.0.0.1 Externe Bearbeitung
lactuca_sativa_l [2019/03/02 11:19]
andreas
Zeile 9: Zeile 9:
   * Lactuca sativa var. crispa - curled lettuce, leaf lettuce, Blattsalat, Pflücksalat   * Lactuca sativa var. crispa - curled lettuce, leaf lettuce, Blattsalat, Pflücksalat
   * Lactuca sativa var. longifolia - romaine lettuce, Römischer Salat   * Lactuca sativa var. longifolia - romaine lettuce, Römischer Salat
 +
 +Headspace examination of the salt-saturated juice from fresh leaves showed the green earthy smelling pyrazines 2-isopropyl-3-methoxypyrazine, 2-sec-butyl-3-methoxypyrazine, and 2-isobutyl-3-methoxypyrazine to be volatile components of lettuce. \\
 +[Murray, Keith E., and Frank B. Whitfield. „The occurrence of 3‐alkyl‐2‐methoxypyrazines in raw vegetables.“ Journal of the Science of Food and Agriculture 26.7 (1975): 973-986] 
  
 "Human selection caused a decrease in latex content and bitter taste, loss of prickles of stem and leaf, and absence of early bolting in the cultivated types." \\ "Human selection caused a decrease in latex content and bitter taste, loss of prickles of stem and leaf, and absence of early bolting in the cultivated types." \\
lactuca_sativa_l.txt · Zuletzt geändert: 2024/02/19 12:07 von andreas