Benutzer-Werkzeuge

Webseiten-Werkzeuge


coriandrum_sativum_l

Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen angezeigt.

Link zu dieser Vergleichsansicht

Beide Seiten der vorigen Revision Vorhergehende Überarbeitung
coriandrum_sativum_l [2022/10/04 12:41]
andreas
coriandrum_sativum_l [2023/06/17 14:22]
andreas
Zeile 18: Zeile 18:
 [A genetic variant near olfactory receptor genes influences cilantro preference. Eriksson, N., Wu, S., Do, C. B., Kiefer, A. K., Tung, J. Y., Mountain, J. L., Francke, U., Flavour, 1(1), 2012, 22] \\ [A genetic variant near olfactory receptor genes influences cilantro preference. Eriksson, N., Wu, S., Do, C. B., Kiefer, A. K., Tung, J. Y., Mountain, J. L., Francke, U., Flavour, 1(1), 2012, 22] \\
 [[http://www.biomedcentral.com/content/pdf/2044-7248-1-22.pdf]] [[http://www.biomedcentral.com/content/pdf/2044-7248-1-22.pdf]]
 +
 +Major constituents of the headspace of fresh chopped coriander leaves of four cultivars commonly grown in the South Asia and Middle East were (Z)-3-hexenyl acetate (66.1-77.1%), (Z)-3-hexenol (6.0-13.1%), nonane  (0.9-8.0%), 1-decanol (2.1-4.1%), (E)-2-dodecenal (1.2-2.1%), (E)-2-tetradecenal (1.3-2.2%), and dodecanal (0.4-1.5%). \\
 +[Kumar, Sunjeet, et al. "Chemical Composition of Fresh Leaves Headspace Aroma and Essential Oils of Four Coriander Cultivars." Frontiers in plant science 13 (2022): 168] [[https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8891447/pdf/fpls-13-820644.pdf]]
  
 **coriander seeds** **coriander seeds**
Zeile 54: Zeile 57:
 Coriandrum sativum \\ © Rolf Marschner (2008),   Coriandrum sativum \\ © Rolf Marschner (2008),  
 [[http://botanische-spaziergaenge.at/viewtopic.php?f=120&t=2272| www.botanische-spaziergaenge.at]] [[http://botanische-spaziergaenge.at/viewtopic.php?f=120&t=2272| www.botanische-spaziergaenge.at]]
 +
coriandrum_sativum_l.txt · Zuletzt geändert: 2023/06/17 14:22 von andreas