Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen angezeigt.
Beide Seiten der vorigen Revision Vorhergehende Überarbeitung Nächste Überarbeitung | Vorhergehende Überarbeitung Nächste Überarbeitung Beide Seiten der Revision | ||
aloysia_citrodora_palau [2017/10/18 11:36] andreas |
aloysia_citrodora_palau [2018/01/21 12:13] andreas |
||
---|---|---|---|
Zeile 18: | Zeile 18: | ||
[Chemical composition and insecticide activity of lemon verbena essential oil., Abbas Khani, Farzaneh Basavand, Ehsan Rakhshani, J. Crop Prot., Vol.1(4), 2012, 313-320] [[http:// | [Chemical composition and insecticide activity of lemon verbena essential oil., Abbas Khani, Farzaneh Basavand, Ehsan Rakhshani, J. Crop Prot., Vol.1(4), 2012, 313-320] [[http:// | ||
- | {{: | + | Main components of commercial French essential oil were (-)-limonene (14-34%), neral (2.7-14%), geranial (4,3-21%), 1,8-cineole (4.9-14%), β-caryophyllene (1.4-7.1%), ar-curcumene (0.6-9.0%), and β-curcumene (1.4-7.1%); whereas Peruvian oils contain sabinene (22-34%), limonene (29-43%), citronellal (6.6-13%), 1,8-cineole (2.9-5.7%), but only minor amounts of citral (neral 0.2-0.7%; geranial 0.5-1.0%). Citral content is regarded as value-determining feature.\\ |
+ | [Wolz, Dietmar, and Gerhard Buchbauer. Aromatherapie in Wissenschaft und Praxis. Ed. Wolfgang Steflitsch. Stadelmann, 2013, 510-516] | ||
+ | |||
+ | |||
+ | {{: | ||
Duhamel du Monceau, | Duhamel du Monceau, | ||
[[http:// | [[http:// |